Mooie recensies "The Moon's a Gong, hung in the Wild"

AV2349

*****
-No.5 in de Top Tien beste CD’s van 2015
-CD van de Maand (september)
“De Nederlandse pianist Maurice Lammerts van Bueren speelde al diverse premières van werken van Heggie en met zijn energetische spel, muzikaliteit en schitterende techniek kruipt hij in de liederen en brengt ze tot leven. Een belangrijke bijdrage aan de discografie van Jake Heggie!”
Opera Nederland

“Heggie doopt zijn pen in verschillende inktpotjes. Cabaret en musical vloeien soepel over in jazz. De Amerikaanse ballad vermengt zich moeiteloos met impressionisme à la Debussy. Zijn populariteit onder zangeressen is makkelijk te begrijpen. Hij levert ideaal recitalrepertoire: behaaglijk melodieus, met een spontaan, eigentijds tintje.
Ook Angelika Kirchschlager doopt haar stembanden in honing. Ze is een volleerd vertelster (…). De piano van Maurice Lammerts van Bueren klinkt puntgaaf.”
De Volkskrant, Guido van Oorschot

“Het is één groot feest, deze fantastische opname – ook in technische zin! – van negentien liederen van de Amerikaan Jake Heggie (1961), een componist die – zeer ten onrechte! - in ons land nog altijd weinig bekendheid geniet. Dankzij de inspanningen van Maurice Lammerts van Bueren (…) hoop ik dat daar nu definitief verandering in komt.
Beide uitvoerders voelen zich duidelijk zeer thuis in Heggies sprookjesachtige wereld. Met haar flexibele heldere mezzo etaleert Kirchschlager een verrassende veelzijdigheid; Lammerts van Bueren maakt dankbaar en virtuoos gebruik van de niet geringe pianistische mogelijkheden die Heggie hem biedt. Aanbevolen!”
De Liedvriend, Henriette Posthuma De Boer

“Smakelijke liedkunst. (…) De Oostenrijkse mezzo Angelika Kirchschlager zingt zijn liederen met veel flair. (…) De grootste verleidingskunst schuilt echter in de begeleiding door pianist Maurice Lammerts van Bueren, die het initiatief heeft genomen voor deze opname.”
De Telegraaf, Thiemo Wind